Presidenti i Barcelonës thyen heshtjen për Superligën Evropiane

Joan Laporta, presidenti i FC Barcelona, ​​theu heshtjen në lidhje me Superligën.Ai beson se projekti nuk duhet të vdesë, por siguron që anëtarët do të thonë fjalën e fundit, përcjell GazetaBlic Sport.“Ne kemi një qëndrim kujdesi. Superliga Evropiane ishte një domosdoshmëri, por fjala e fundit do t’i shkojë anëtarëve”, tha presidenti i klubit blaugrana.

“Klubet e mëdha sigurojnë shumë burime dhe ne duhet të marrim respektin tonë për shpërndarjen financiare. Superliga Evropiane do të ishte tërheqëse bazuar në meritat sportiv.”

“Është absolutisht e nevojshme që klubet e mëdha të shprehin mendimin e tyre mbi shpërndarjen ekonomike. Ne jemi mbështetës të ligave kombëtare dhe do të flasim me UEFA.”“Ne jemi në dispozicion për një dialog të hapur me UEFA, besoj se do të ketë një mirëkuptim. Na duhen më shumë burime që ky të jetë një spektakël “, nënvizoi udhëheqësi i ekipit katalanas.

“Kishte presion mbi disa klube, por propozimi vazhdon të ekzistojë”, theksoi ai.