Ndodhi Ngaterresa E Pare Mes Haki Abazit Dhe Albin Kurtit. “LVV Dhe Albin Kurti Po Gabojne Duke E Bere Kete Gje”

Ftesa për Veton Surroin dhe Blerim Shalën nga Albin Kurti, reagon ashpër Haki Abazi.Gjatë ditë s sotme është publikuar lajmi se kryem,inistri Kosovës, Albin Kurti ka ftu ar që të jenë pjesë e dialogut Kosovë-Serbi publi,cistin Veton Surroi, si dhe ish-koo rdinatorin politik në bisedimet me Beo,gradin në Bruksel, Blerim Shalën.

E i menjë hershëm ka qenë reagimi i deputetit të Vetë,vendosjes, Haki Abazi.“Roli i Blerim Shales në dial ogun e udhëhequr nga Hashim Thaçi, ka qenë joproduktiv dhe në përk,rahje të degradimit të subjektivitetit ndërkomb ëtar të shtetit të Kosovës. Procesi i deri tanishëm i dialogut ka prod,huar dëme vështirë të riparueshme, e ka dobësuar pozitën nego ciuese të Kosovës, dhe ka krijuar rr,ethana të favorshme për Serbinë”, ka shkruar Abazi

Sipas tij, në dialog nuk duhet të ma,rrin pjesë njerëzit pa legjiti,mitet qytetarë.“Në asnjë mënyrë nuk duhet të aplikohet mendësia e vjetër e aq me pak të sigur ohet pjesema,rrje pa legjitimitet qytetarë në nje proces kaq jetik të individëve që kanë kon tribuar në rezult atet negative të shtetndë,rtimit në dek adën e kaluar”, ka shkruar dep uteti i Vetëvendosjes, Haki Abazi, i cili gja,të qeverisë Kurti I kishte postin e Zëvendëskrye,ministrit