LAJM I MIRË PËR KOSOVARËT QË JETOJNË NË BAVARI

Nga data 08.10.2021 të gjithë qytetarët e Kosovës që jetojnë në Bavari dhe deshirojnë të marrin shtetësinë gjermane nuk jan të detyruar më të çlajmërohen nga shtetësia serbe.

Këtë lajm e ka bërë me dije veprimtari nga Kosova që jeton në Bavari, Deli Balidemaj, për mes një statusi në “Facebook’

Postimi i plotë e Balidemajt:

Njoftim për shtyp:

Nga data 08.10.2021 të gjithë qytetarët e Kosovës që jetojnë në Bavari dhe deshirojnë të marrin shtetësinë gjermane nuk jan të detyruar më të çlajmërohen nga shtetësia serbe. Ishte një angazhim i madh i gjith komunitetit dhe rezultati nuk mungojë.
Faleminderit Katharina Schulze, Gülseren Demirel , Herrn Streibl dhe shum të tjerëve.

Urime deri në sukseset e radhës.

Me respekt Deli Balidemaj

Pressemiteilung

Ab dem 08.10.2021 müssen alle in Bayern lebenden Kosovo-Bürger, die die deutsche Staatsbürgerschaft erwerben möchten, nicht mehr auf die serbische Staatsbürgerschaft verzichten. Es war ein großes Engagement der ganzen Community .
Danke Katharina Schulze, Gülseren Demirel, Herrn Streibl und vielen anderen.

Deli Balidemaj